SAMSUNG CAMERA PICTURESEen vin om mee te zwemmen, niet alleen leuk maar ook handig. We plannen een zwemmiddag in en gaan op pad met de SwimFin om deze te testen. Op woensdagmiddag hebben 3 kinderen zwemles en het leek ons leuk om eerst even “vrij” te zwemmen waarna ze via de binnendeur naar het wedstrijdbad kunnen voor hun zwemles.Zoals altijd bij een zwembad is het natuurlijk eerst de badhokjes in om jezelf, en in mijn geval 4 kinderen, om te kleden. Vervolgens wordt alles in een kluisje gepropt en kunnen we met de handdoeken en de SwimFin een plekje uit zoeken waar we kunnen rusten na het zwemmen. Een douche volgt en de SwimFin wordt omgedaan. PLONS! Daar gaat de haai het water in.

De SwimFin is een van neopreen gemaakte nepvin in verschillende kleuren. Neopreen is een synthetische rubber wat zorgt voor een uniek drijfvermogen, tevens is het materiaal erg sterk waardoor het niet snel kapot zal gaan bij normaal gebruik. Naast de educatieve functie en de ‘funfactor’ is het is een geruststellende gedachte de SwimFin voldoet aan de reddingsvest- normen EN13138 en EN71. Naast dat de SwimFin voldoet aan de EN-normen, voldoet het tevens aan de internationale ISO-normen. De SwimFin is voorzien van een ISO-keurmerk.

SAMSUNG CAMERA PICTURESDe badjuffen en meesters hebben het hele gebeuren aanschouwd terwijl wij (oma en ik) de SwimFin omdeden bij zoonlief. Eerst hadden we de vin op de kop, een haai die achteruit zwemt kan natuurlijk niet. Dus af en weer opnieuw om. En daar liep hij dan zo trots als een…. haai? Richting het water en zonder een aarzeling plonsde hij erin. Een rondje in het water volgde en met zijn hoofd onder water zorgde hij voor een groot WOW effect. De badmeester en de juffen kwamen naar me toe en vonden het echt geweldig. Zo geweldig dat hij de SwimFin ook bij zwemles om mocht laten.

Een SwimFin draag je op de rug en is voorzien van twee klittenbanden die je om de middel kunt bevestigen. Het voordeel van de Swimfin is dat zwemmers een natuurlijke zwempositie ontwikkelen. Beginnende zwemmers hebben de neiging om als hondje te zwemmen (verticaal). Bij deze zwempositie geeft de Swimfin ondersteuning en blijft een zwemmer drijven. Hoe meer een zwemmer horizontaal gaat zwemme, des te minder de Swimfin ondersteuning geeft. Een kind leert op deze manier meer en meer zelfstandig zwemmen. De Swimfin is uitgebreid getest met als doel dat iedereen hiermee kan leren zwemmen. De SwimFin voelt natuurlijker aan dan zwembandjes, kurkjes, drijfpakjes of elke ander zwemhulp. Daarnaast hoef je een SwimFin niet op te blazen, er is geen extra zwemhulp bij nodig, zoals een zwemplankje en je hoeft ‘m niet aan- en uit te trekken.

Bovendien past het iedereen
De SwimFin is gemaakt van neopreen, dit materiaal is zeer slijtvast en bestendig tegen de harde randen van een zwembad. De banden op de buik zijn van elastiek en met klittenband maak je ‘m vast. Hierdoor past hij iedereen. De SwimFin is in principe ontwikkeld voor kinderen met een gewicht van 5 tot 30 kg in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. In de praktijk blijkt dat kinderen die zwaarder en ouder zijn ook prima blijven drijven met de SwimFin. De uitvinder van de SwimFin, Kevin Moseley (zwemdocent), is 1.90 meter lang en weegt 90 kg en zelfs hij blijft drijven met de SwimFin. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tijdens de zwemles liep hij vol trots met SwimFin het wedstrijdbad in en stal even royaal de show. De badmeester van hem kwam niet meer bij en ook de andere instructeurs deelden duimen uit. Na een korte show mocht hij van de duikplank af het water in. 1 baan op de buik en 1 baan op de rug. Beiden banen gingen goed, wel moest hij even zoeken naar een juiste balans terwijl hij op zijn rug in het water lag. Waarschijnlijk omdat de SwimFin niet helemaal juist meer zat. Uiteindelijk heeft hij de hele les met de SwimFin gezwommen en kwam de meester nog even napraten over de SwimFin, hij had het nog nooit eerder gezien maar vond het een geweldig product.
Wie weet is straks iedereen aan het SwimFinnen!

/Miranda Young

3 gedachten over “Review: SwimFin

  1. Ik was erbij en keek ernaar. Wat had de jongeman in kwestie er toch een lol mee. De glimlach op zijn gezicht was enorm groot en hij kwam hem trots telkens even showen in het babybadje waar ik op dat moment met mijn dochtertje in zat. Stiekem keek ik eens om als hij in het ‘diepe’ zwom en wat kon hij er goed mee zwemmen en volgens zijn moeder zit hij pas in badje 2 (geloof ik niks van als de techniek zag 🙂 ).
    Mijn dochters waren zelfs jaloers, maar de oudste heeft al zwemdiploma A en B dus de swimfin is voor haar niet meer noodzakelijk, maar voor de jongste….. kans is groot dat ik hem ga aanschaffen, ben ik eindelijk van die vervelende zwembandjes af.

  2. Helaas staat ons zwembad er niet voor open, de eerste keer overigens wel maar nu ineens niet meer.. Zo jammer want met zwembandjes om hoeft mijn zoon (3,5 jr) bijna niets te doen, terwijl hij met de swimfin zijn armen lekker vrij heeft en ook echt moet zwemmen. Natuurlijk zit er drijfvermogen in de rugvin maar er wordt wel een beroep op hem gedaan om zelf meer te bewegen. Precies de goede stimulans voor hem om het zwemmen onder de knie te krijgen op een ook nog hartstikke leuke manier. Wij waren zo enthousiast en nu ben ik erg teleurgesteld over de keuze van het zwembad.. Toch eens kijken of er andere zwembaden zijn hier in Amsterdam die er wel voor open staan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.