Buiten spelen als het regent, misschien sta je als ouder zijnde niet meteen te springen bij het idee. Toch is het erg goed om dit regelmatig met kinderen te doen. Het is nou eenmaal erg gezond om buiten bezig te zijn. En die regen, daar smelten ze heus niet van!

Stampen in de plassen
Weet je nog dat je zelf als kind, het liefste in de plassen stampte?! Nou, ik zal je iets verklappen, dat is met de kinderen van nu echt niet anders. En dan het liefste nog met modder erbij. Gewoon goede waterdichte laarzen aan en gaan! Kliederen vinden kinderen over het algemeen helemaal geweldig en nat worden ook. Als je thuis komt gooi je gewoon alles in de wasmachine en zet je je kindje onder de warme douche!

Maak zelf een regenmeter
Als je het leuk vindt om te weten hoeveel regen en nou precies valt, dan kun je met gemak een eigen regenmeter maken. Je snijdt de bovenkant van een plastic fles en zet het onderste stuk boven op de andere helft. Er ontstaat een soort van trechter. Maak met een elastiek een liniaal vast aan de zijkant van de fles, zodat je met een (watervaste) stift streepjes op de fles kunt zetten. Vervolgens loop je naar buiten en zet je de regenmeter in de tuin. Nu is het afwachten tot de bui losbarst. Belangrijk: vervang de liniaal nog eventjes met een stokje, anders heb je kans dat de fles gemakkelijk om valt.

Wandelen
Ook leuk om met het gezin te doen, is een wandeling maken. Allemaal goed aankleden en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Vooral het bos is erg interessant voor kinderen. Paraplu mee (als je dat nodig acht) en op stap!

Maak een regeninstrument
Je maakt met materiaal zoals blikken, flessen, deksels, plastic bakjes en potjes heel gemakkelijk een regeninstrument. Zet ze allemaal buiten neer en luister goed hoe het klinkt als de regendruppels erop vallen. Je zult merken dat elk voorwerp een andere klank geeft.

Dieren zoeken als de regen opgehouden is
Houdt je kind van glibberige beesten, dan kan hij/zij na een regenbui op zoek gaan naar slakken en wormen. Indien je wormen wilt bestuderen kun je ze (tijdelijk) in een glazen pot stoppen met verschillende lage grond en bladeren. Bovenop leg je dode bladeren of groente- en fruitschillen. Prik in de deksel een aantal gaatjes en draai deze op de pot. Zet de pot op een donkere plek en neem regelmatig een kijkje om te zien of de wormen al gangen hebben gemaakt.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.