Houden je kinderen van buitenspelen? Op een trampoline kunnen ze zich een hele dag al springend vermaken. Wil je graag een trampoline aanschaffen, maar weet je niet goed waar je rekening mee moet houden? Lees dan snel verder.

Soorten trampolines

Een trampoline kan verschillende vormen hebben: rechthoekig, ovaalvormig en cirkelvormig. De cirkelvormige trampoline is de populairste trampoline voor in de tuin. Binnen deze verschillende vormen kan je vaak nog kiezen uit verschillende afmetingen van trampolines. De afmeting die gegeven wordt bij ronde trampolines beschrijft de diameter, deze kunnen 180, 250, 300, 330, 370 of 430 cm zijn. Afhankelijk van de grootte van je tuin kan je de geschikte trampoline kopen.

Veiligheid

Een belangrijk aspect bij het kopen van de trampoline is natuurlijk de veiligheid ervan. Om ongevallen op de trampoline te vermijden kan je best een rand afdekking kopen. Deze hoes wordt over de rand van de trampoline gespannen en beschermt de veren. Wanneer je nu op de rand van de trampoline valt doet dit geen pijn meer en de veren zijn ook beschermt tegen de regen. Om te vermijden dat een kind tijdens het springen van de trampoline valt kan je een veiligheidsnet aanschaffen. Bij kleine kinderen is dit zeker aan te raden, grote kinderen vinden dit vaak ook handig omdat ze zo met een bal kunnen spelen op de trampoline zonder deze telkens te moeten gaan terughalen. Bij de aankoop van een veiligheidsnet is het belangrijk om een net met afgeschermde palen te kopen. Hier zijn de palen omringd door een zachte mouse waardoor er geen gevaar ontstaat wanneer je met je hoofd tegen het veiligheidsnet botst.

Inground trampoline

Vind je trampoline niet mooi in je tuin dan is er ook nog de optie om te kiezen voor één van de inground trampolines. Een inground trampoline is een trampoline die zich op gelijke hoogte als de ondergrond bevind. Hierdoor valt hij minder op in je tuin en kunnen kinderen er ook niet meer afvallen. Bij dit type trampoline moet je de poten niet zo diep ingegraven als wanneer je een standaard trampoline zou willen inwerken. Je moet dus ook minder aarde weghalen onder de trampoline. De randbescherming is vaak ook iets breder waardoor de volledige zijkant van de trampoline ook beschermd en bedekt is.

Levensduur

Als je je trampoline goed beschermt kan deze bijna niet stuk gaan. Je kan een regenzeil over de trampoline leggen wanneer je deze niet gebruikt, zo blijft het stof proper en in goede kwaliteit. Het is ook aan te raden om de trampoline in de winter binnen op te bergen.

Samengevat

Wanneer je de vorm van de trampoline hebt gekozen kan je aan de hand van de grootte van je tuin de afmetingen kiezen. Let er wel op dat wanneer je de trampoline in de winter zou moeten opbergen dat je voldoende opbergruimte hebt. Kies steeds voldoende veiligheidsmaatregelen, voorkomen is beter dan genezen. Wil je je trampoline ingraven, dan kan je best een inground trampoline aanschaffen. Veel springplezier!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.