Op moment van schrijven, 5 november 2020 08.45 uur, voelt het buiten behoorlijk koud aan, zijn de nieuwe coronamaatregelen ingegaan en heb ik de verwarming een graadje omhoog gegooid. Thuiswerken is voor mij heel erg normaal, maar er zijn een hoop mensen die er behoorlijk aan hebben moeten wennen. We proberen allemaal (als het goed is) zo goed mogelijk gezond te blijven, echter het virus en de weersomstandigheden werken niet altijd mee. Waar het afgelopen maandag nog bijna 20 graden werd, moeten we het nu dus doen met 10 graden en een koudere gevoelstemperatuur. Om onszelf hier in huis een beetje te weren tegen de aanstaande winter, heb ik alweer een aantal producten in huis gehaald, die ik eventjes met jullie wil delen.

Echinaforce

Naast dat we voldoende fruit eten en ook variëren met de avondmaaltijden, haal ik ook altijd A. Vogel Echinaforce in huis. Dit is een traditioneel kruidgeneesmiddel dat je kunt inzetten voor het verlichten van de symptomen bij griep en verkoudheid. De Echinaforce producten zijn speciaal omdat uitsluitend gemaakt worden van het extract van vers geoogste en biologisch geteeld echinaceakruid. Echinaforce is geschikt voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar. Voor jongere kinderen is er een junior variant, welke geschikt is vanaf 3 jaar.

Paracetamol

Eigenlijk heb ik altijd wel paracetamol in huis, maar als het winter is zorg ik dat ik een extra voorraadje heb. Zeker onze jongste heeft nog weleens een griepje/verkoudheidje en daar kan hij zich behoorlijk rottig van voelen. Ik gebruik voor hem nog zetpillen, omdat oraal een paracetamol innemen echt niet lukt hij hem. Wij zelf (en de oudste) gebruiken vaak gladde tabletten, zonder al te vieze smaak. Nu is het niet zo dat we bij ieder wissewasje een paracetamol erin knallen….echt alleen als we ons rottig voelen, doen we dat.

Thermometer

Ik heb altijd voldoende rectale thermometers in huis, er raakt er nog weleens eentje kwijt namelijk en ik ben van mening dat je deze dingen regelmatig moet vervangen. Tuurlijk maak je ze na gebruik goed schoon, maar ik vind het toch een prettiger idee dat er zo nu en dan een nieuwe uit de verpakking kan worden gehaald (waar een oude dus de prullenbak in wordt gekiept). Een thermometer in huis hebben is altijd handig, zeker als je kinderen hebt. En misschien is rectaal meten niet zo prettig, maar je hebt wel altijd het beste en eerlijkste resultaat!

Hoestdrank

Tegenwoordig is het van belang dat je je bij verkoudheidsklachten laat testen op corona, maar het kan ook maar gewoon een ‘simpele’ verkoudheid zijn waar je eventjes mee moet dealen. Als je veel moet hoesten dan is dat voor anderen natuurlijk niet heel erg prettig, maar voor jezelf uiteraard ook niet. Er zit ook nog eens verschil in hoesten; je kunt last hebben van een kriebelhoest, maar ook van een slijmhoest. Er is voor beiden een hoestdrank te vinden, omdat er natuurlijk een wezenlijk verschil in zit. Daarnaast is er voor kinderen altijd een andere samenstelling dan voor volwassenen, goed om dit in de gaten te houden! Je hoeft tegenwoordig niet meer naar de winkel, online hoestdrank kopen is, zeker gezien de huidige omstandigheden een veel beter idee.

LUUF® Verkoudheidsbalsem

Toen de jongens klein waren gebruikte ik altijd de baby-variant, maar sinds kort haal ik eigenlijk alleen nog maar de verkoudheidsbalsem in huis. LUUF® Verkoudheidsbalsem is zalf voor inhalatiedamp en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is gemaakt van vluchtige oliën en aromatische stoffen en werkt na inhaleren door de neus. Je wrijf ‘s morgens en ‘s avonds de borst, de rug en hals van het kind in met 5 à 10 ml en daarna dek je het warm toe (bijvoorbeeld met een fijne trui oid).

Voedingssupplementen

Je kunt heel gevarieerd eten, maar soms kom je er achter dat je toch hier en daar wat vitamines en mineralen mist. Je kunt voedingssupplementen gebruiken als een aanvulling op je dagelijkse voeding, maar je moet deze niet als vervanger zien. Supplementen kopen is a piece of cake, maar je moet wel goed kijken naar wat je nodig hebt. Ze zijn verkrijgbaar in capsules, tabletten, poeders of in vloeibare vorm. Voor kinderen zijn er handige gummies, waarvan ze vaak zullen denken dat het snoepjes zijn (zorg dus wel dat alles hoog staat, zodat ze niet het hele potje leegeten).

Wat gebruik jij extra in de wintermaanden?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock


Een gedachte over “Benodigdheden voor de koudere maanden; dit gebruiken wij!

  1. Eigenlijk niets meer dan normaal.
    Alleen een paar extra warme plaids voor op de bank, om lekker in weg te kruipen.
    En af en toe een beker warme chocolademelk met een dikke klodder slagroom.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.