Op 5 en 6 oktober zetten ruim 350 instellingen, bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstituten en musea hun deuren open voor een heel speciaal publiek: kinderen van 8 tot 14 jaar. Uiteraard zijn hun ouders en grootouders ook meer dan welkom. Voor veel jonge bezoekers is het een eerste kennismaking met de spannende wereld van wetenschap en technologie.

Werelden die de rest van het jaar verborgen blijven

Bezoekers krijgen tijdens Weekend van de Wetenschap een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Ze onderzoeken wat er gebeurt op universiteiten. Ze zien restaurateurs aan het werk in een museum. Doen proeven in laboratoria. Ontmoeten echte wetenschappers. Dit jaar is het onder andere mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen van een waterzuiveringsinstallatie (Waternet), een splinternieuwe fabriek voor auto’s op zonne-energie (Lightyear) en een bezoek te brengen aan een windmolen (Greenchoice).

Het meest leerzame weekend van het jaar

De huidige wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en verschillende vakgebieden laten zich steeds beter combineren met toenemende mogelijkheden tot gevolg. Thema’s als elektrisch rijden, privacy, robots, kweekvlees, 3D printen, ontwikkeling van nieuwe medicijnen en ruimtetoerisme zullen steeds belangrijker worden in de toekomst. Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld achter dit soort ontwikkelingen. Zo maken kinderen en jongeren kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst.

Weekend van de Wetenschap

● 5 & 6 oktober 2019
● Ruim 350 instellingen door heel Nederland
● Voor iedereen, van 8 tot 88 jaar
● Workshops, rondleidingen en activiteiten

Voor meer inhoudelijke informatie en updates over het programma zie:
www.weekendvandewetenschap.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.