Onbewoond eiland, Waanzinnig gedroomd, Hallo wereld, Ha ha ha je vader en Hupsakee; Kinderen voor Kinderen blaast dit jaar alweer 40 kaarsjes uit. Tijdens de voorjaarsvakantie van zaterdag 15 februari tot en met zondag 1 maart 2020 zingen en dansen ouders en kinderen daarom bij Beeld en Geluid op de grootste Kinderen voor Kinderen-hits. Bezoekers ontmoeten idolen, leren zingen en dansen als het echte Kinderen voor Kinderen-koor en genieten weer als vanouds van liedjes uit de afgelopen 40 jaar.

Voorjaarsvakantie: superworkshops en een fijne dosis nostalgie

Beeld en Geluid viert deze voorjaarsvakantie de verjaardag van het populairste kinderkoor van Nederland onder andere met speciale Kinderen voor Kinderen-superworkshops. In deze workshops krijgen kinderen de kans om hun talenten te tonen en te leren van professionals. Zo geeft een Kinderen voor Kinderen-coach zangles, leren kinderen bekende pasjes tijdens de dansworkshop en zijn er meet & greets met de koorkinderen. Voor een stukje nostalgie is er de sing-a-long, waar ouders en kinderen meezingen met de grootste hits van de afgelopen 40 jaar.

Naast de superworkshops, die op gezette tijden en data plaatsvinden, biedt Beeld en Geluid dagelijks een Kinderen voor Kinderen-parcours. Van oefenen met dansen en zingen en een Kinderen voor Kinderen-quiz tot het bedenken van onderwerpen voor nieuwe liedjes. Kinderen krijgen bij de kassa een stickerkaart. Een volle kaart levert een echte Kinderen voor Kinderen-talentbutton op.

Kinderen voor Kinderen in de Experience

Bovendien is Kinderen voor Kinderen dit jubileumjaar te gast in de Experience van Beeld en Geluid. Bezoekers dansen in de POPstudio mee op de muziek of betreden zelf het podium voor een Kinderen voor Kinderen-playbackshow. De wand met gouden platen toont het succes van Kinderen voor Kinderen door de jaren heen. Wa-wa-wa-waanzinnig!

De Kinderen voor Kinderen-muziek en op televisie uitgezonden shows en concerten van de afgelopen 40 jaar worden bewaard in het archief van Beeld en Geluid omdat zij onderdeel uitmaken van het Nederlands cultureel erfgoed.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.