Waar andere bloggers een tijdje geleden met de fysieke #blogboot gingen varen, was ik vorige week maandag aanwezig bij de digitale editie. We weten natuurlijk allemaal hoe de vlag in de wereld er bijhangt, dus gezellig live samenkomen zit er helaas niet in. Dankzij de techniek van tegenwoordig is het gelukkig mogelijk om events als dit toch tot een succes te maken. Met de koptelefoon op, terwijl de man muziek luisterde op zijn vrije dag, ‘stapte ik aan boord’ en begon het luisteren naar de verschillende experts die aan het woord kwamen. Dank aan Marguerita en DOK30 voor het organiseren van dit leerzame boottochtje.

Starboard Boats

Laat ik beginnen met de maatschappij die normaal gesproken de fysieke #blogboot vaart; Starboard Boats. Heel erg jammer dat het dit keer geen boottochtje in de buitenlucht is geworden, maar hartelijk dank voor de leuke sleutelhanger die ik per post mocht ontvangen. Leuk voor jullie om te weten; deze is gemaakt van gerecycled plastic, wat ze uit de grachten hebben gevist. Starboard Boats heeft duurzaamheid en het beperken van de impact op het milieu, hoog op hun prioriteitenlijstje staan. Ze willen ervoor zorgen dat ook de komende generaties de schoonheid en rijkdom van de Amsterdamse grachten kunnen ervaren. Dit doen ze door middel van het zetten van kleine stapjes zoals het recyclen van hun eigen bedrijfsafval en dus de maandelijkse plastic vis-evenementen. Varen doen ze overigens ook met schone elektrische boten. Ik hoop over een tijdje, als het allemaal wel weer kan, te kunnen genieten van een vaart op de Amsterdamse grachten.

Rhino Horn

De vertegenwoordiger van Rhino Horn was ook op de boot gestapt en vertelde ons dat volgens onderzoek (hier deden 1000 personen aan mee) in het afgelopen jaar, ruim de helft van de mensen last had van een verstopte of loopneus. De helft van deze mensen gaf aan een neusspray te gebruiken. Daarnaast gaf 16% aan weleens de te neus spoelen met een (zelfgemaakte) zoutoplossing. Hiervan gebruikt het grootste deel een neuskannetje. 77% is enthousiast over het gebruik hiervan en 44% zegt dat de klachten vrijwel direct afnemen. Het spoelen van de neus wordt overigens vaak voorgeschreven door artsen en specialisten, bij chronische klachten van de bovenste luchtwegen.

De Rhino Horn is uitgevonden door een Noorse yogaleraar en is makkelijk in gebruik. Vaak vinden mensen het een beetje spannend om hem voor de eerste keer te gebruiken, maar het valt allemaal reuze mee. Het belangrijkste is doorademen met je mond een beetje geopend -> je hoeft niet bang te zijn dat het allemaal je keel inloopt.

Je neemt een lepeltje zout (kies voor fijn (keuken)zout zonder jodium of bijvoorbeeld Himalayazout) en lauw kraanwater, je doet dit in het kannetje en vervolgens schud je het eventjes goed. Het is belangrijk dat de verhouding zout/water klopt; voldoende volume om te spoelen = 25cl (je gebruikt één helft voor het ene neusgat en de andere helft voor het andere).

De Rhino Horn is ook geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar (er is een speciale kindermaat).

Emma Matras

Dr. Verena Senn van Emma Matras was ook op de #blogboot aanwezig om vragen te beantwoorden met betrekking tot slapen. Alle bloggers hadden van tevoren een vraag ingestuurd, welke as we speak vertaald werden naar het Engels voor de dr. om te beantwoorden. Ook de antwoorden werden weer keur terugvertaald naar het Nederlands. Mijn eigen Engels is prima, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen, dus fijn dat het zo geregeld kon worden. Een aantal dagen geleden ontving ik een nieuw hoofdkussen van Emma, dus we (lees; de man en ik) hebben er nu allebei eentje.

Je mag 100 dagen proefslapen op een Emma Matras en dit geldt ook voor de hoofdkussens. Het kussen bestaat uit 3 dagen en is dus customizable! De hoes kan worden gewassen op 60 graden en het kussen past ook in een normale kussenhoes.

Wat ik heb geleerd is dat de WHO 6-9 uur slaap aanbeveelt per nacht voor een volwassene. Natuurlijk is iedereen anders en hebben sommige mensen meer en andere weer minder nodig. Wil je er echt eens achter komen hoeveel slaap je nodig hebt, kijk dan eens hoelang je slaapt tijdens je vakantie en slaap echt tot je uitgeslapen bent (lastig te realiseren met kinderen, i know, maar wellicht komt er eens eens een dag dat het wel lukt).

Het is in ieder geval belangrijk dat je altijd rond dezelfde tijd naar bed gaat. Iedereen heeft een eigen bioritme. Het kan in je genen zitten, hoe laat je naar bed gaat. Zijn je ouders nachtdieren, dan is er een grote kans dat jij dit ook bent.

Daarnaast leerde ik ook dat het eerste uur van je slaap het belangrijkste is; zowel voor je hoofd als de rest van je lichaam. De eerste helft van je slaap in de nacht is de diepe slaap, daarna volgt de REM slaap met de (hopelijk mooie) dromen.  Als je graag een wijntje drinkt, doe dit dan zo vroeg mogelijk. Alcohol is namelijk niet goed voor de kwaliteit van het slapen.

Op je buik slapen met je hoofd op een kussen is overigens slecht voor je nek, wist je dat? Het advies is eigenlijk om zonder kussen te slapen als je een buikslaper bent. We draaien 6-60 keer per nacht, dus we zijn allemaal behoorlijk beweeglijk in bed. Pijn in je lijf komt vaak door een verkeerd matras of kussen…merk je dat je steeds vaker wakker wordt met klachten, ga dan eens na of je wellicht een ander kussen of matras nodig hebt.

Kortingscode: Met Code BLOG36 krijg je t/m 30 november 2020 36% korting op de producten van Emma!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.