Het merendeel van de 10-jarigen heeft  tegenwoordig een mobiele telefoon. Op zich helemaal niet zo vreemd, omdat de meeste kinderen van die leeftijd alleen naar school gaan (en weer naar huis). Vaak begin je als ouders met een prepaid kaart, maar is dat eigenlijk wel zo slim? Als het op is, is het op…en dat is in een (soms gevaarlijke) tijd als deze, niet altijd even handig. 

Voor de kinderen zelf is het hebben van een mobiele telefoon vaak niet meer dan stoer-doenerij. Voor ouders is het vaak een prettig idee dat het kind bereikbaar is en dat het ook kan bellen als dat nodig is. Toch moet je als je kiest voor een mobiel abonnement goede afspraken maken. Niemand wil een rekening van honderden euro’s ontvangen toch?!

Maar waar gebruikt het kind de telefoon nou eigenlijk voor? Het is goed om daar eens over te praten en te bekijken waar je aan moet denken bij de aanschaf van een mobiele telefoon voor jouw kind. Een telefoon is ooit uitgevonden om mee te bellen…dit is dus ook de hoofdreden om een telefoon aan te schaffen. Hoogstwaarschijnlijk vindt het kind het ook heel belangrijk om te kunnen appen (tegenwoordig zijn er al hele klassen-apps heb ik begrepen) en om mooie foto’s te maken. De keuze valt dan al gauw op een smartphone. Maar is het eigenlijk wel zo verstandig om het kind een heel nieuw toestel te geven? Misschien voldoet een oud toestel van je zelf ook nog. Mocht je deze niet hebben, dan is het altijd verstandig om je goed te laten informeren in de winkel.

Indien je een oud toestel hebt, dan is het een goed plan om hiermee te beginnen. Je kunt dan trouwens het beste kiezen voor een SIM-only abonnement. Je krijgt maandelijks een bepaald tegoed, hiermee kan je internetten en bellen, vaak voor een aantrekkelijke prijs. Tegenwoordig kun je overal met je mobiele telefoon internetten, met een 4G abonnement. Mocht je kind dit nog niet nodig hebben, dan kan je kiezen voor een abonnementsvorm waarbij je alleen kan bellen en sms’en. Uiteraard kan je zoon of dochter wel gebruik maken van WiFi om te internetten.

Vanaf welke leeftijd krijgt/kreeg jouw kind een mobiele telefoon?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.