In een koude badkamer ga je niet lekker onder de douche of in bad. Een goede radiator is daarom onmisbaar. En naast warmte, kan een radiator ook uitstraling geven aan je badkamer. Dit zijn de zogeheten design radiatoren, en die vindt je in verschillende prijsklassen. Goed, dat gezegd hebbende. Ga je een badkamerradiator kopen? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje die je echt moet weten, zodat je geen miskoop begaat. Lees snel verder!

Heel veel opties

Zo kun je kiezen uit heel veel verschillende opties. Maar, hoe weet je welke radiator geschikt is voor jouw droombadkamer? Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een design radiator of een andere radiator. Deze keuze is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Warme handdoeken zijn natuurlijk heerlijk. De rest van de warmte gaat de badkamer in. Dit kan genoeg warmte opleveren voor een kleine badkamer. Heb je een grotere badkamer of een minder goed geïsoleerde badkamer? In dat geval kan het voorkomen dat een handdoekradiator niet voldoende warmte afgeeft. Zeker wanneer je er ook nog een aantal handdoeken overheen hangt.

Bereken het vermogen

Radiatoren zijn er daarnaast ook in veel verschillende vormen, maar ook in verschillende afmetingen. Hoe groot de radiator moet zijn, hangt af van je badkamer en de beschikbare ruimte. Een grote radiator geeft logischerwijs meer warmte, net als een radiator met horizontale buizen. Niet onbelangrijk is het vermogen van de radiator. Hoe groter de badkamer is, des te hoger het vermogen moet zijn. Hoeveel vermogen je nodig hebt, ook wel warmteafgifte genoemd, kun je makkelijk berekenen op verschillende sites op internet.

Kies bij voorkeur voor een midden-onder aansluiting

Een standaard handdoekradiator badkamer sluit je altijd aan op de centrale verwarming. Dit kun je doen door middel van een zijaansluiting of een midden-onder aansluiting. Vaak wordt er, in de meest ideale situatie, gekozen voor een midden-onder aansluiting, omdat de leidingen dan het minst zichtbaar zijn. Door experts wordt geadviseerd om de radiator altijd aan de onderzijde aan te sluiten, want zo stijgt de warmte op en kan deze zich makkelijk verdelen over de radiator voor een betere opbrengst.

/Gastartikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.